Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

Dne 25.1.18 sta  na pobudo Lions kluba Krško,  Nogometna šola NK Krško in Lions klub Krško v MC Krško organizirala tečaj oživljanja in uporabo defibrilatorja pri oživljanju. Odlično organiziranega usposabljanja se je udeležilo 10 trenerjev in osebje iz Nogometne šole NK Krško. Predvideva se, da bo usposobljenih najmanj 15  oseb, ki bodo večji del dneva na območju Športnega parka  Matija Gubec Krško.

Usposabljanje je izvedel sodelavec Nogometne šole, g. Sebastijan Komočar iz Zdravstvenega doma Krško. Javno dostopen defibrilator, ki je pritrjen na Stadionu Matija Gubec Krško, je podarila Krajevna skupnost Krško. S strani LK Krško sta se usposabljanja udeležila Darko in Stane, iz Krajevne skupnosti Krško pa podpredsednik, g. Zoran Jankovič. Udeležencem in vodstvu šole je bil predstavljen namen in cilj projekta Zveze lions klubov Slovenije - Defibrilatorji na ulice in otroci rešujejo življenja.

FIFA – mednarodna nogometna organizacija,  je za leto 2017 podelila nagrado za Fair play igralcu iz 1. češke nogometne lige Koneju Francisu iz Toga, ki je na prvenstveni tekmi leta 2017 rešil z ustreznim in hitrim  reševanjem igralcu nasprotnega moštva in to storil že štirikrat v preteklosti.   

Na nogometnih igriščih Stadiona Matija Gubec trenira dnevno tudi  250 igralcev, blizu so tudi teniška igrišča, pokopališče…,  konec tedna se zbere tudi več kot 1500 gledalcev, igralcev tudi iz gostujočih klubov,  staršev…  Na velikih speedway prireditvah pa se število ljudi poveča tudi na 10.000.  

 

defib

Nogometna šola NK Krško

Zapisal: S. Zorko

 

pomagamo

100tka