Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

Srečanje s častnim članom LK Krško, patrom dr. Karlom Gržanom

V torek, 27. marca, smo člani LK Krško skupaj z družinskimi člani in prijatelji v Hotelu Kunst v Krškem  gostili  našega častnega člana, patra dr. Karla Gržana. Predstavil nam je knjigo, ki jo je izdal ob 500. obletnici reformacije: »95 tez, pribitih na vrata svetišča kapitalizma za osvoboditev od zajedavskega hrematizma« in nam z njo  v razmislek ponudil vprašanja o krivični ureditvi sveta, o manipulacijah, ki nas potiskajo v medsebojne spopade, prav tako o politiki, ki ustvarja nasprotja v družbi in o največji globalni prevari današnjega časa - ekonomiji, ki to ni, saj povzroča vedno večji prepad med peščico bogatih in večino revnih.
V tezah nas poziva, da se odvrnemo od krivičnega in zločinskega  hrematizma in obudimo nauk ekonomije, katere temeljno poslanstvo je skrb za dom - poskrbeti za slehernika.
V razpravi je sodelovali tudi raziskovalec, humanist in publicist, dr. Stanko Blatnik. Akademska pot ga je vodila od Tehnične fakultete v Tuzli, kjer je poučeval fiziko, do predavatelja v Silicijevi dolini... Prihodnost je razkril  skozi svoje videnje trenda razvoja tehnologije, pri tem pa poudaril   pomen socialnih inovacij, ki jih bomo v prihodnje nujno potrebovali v medosebnih odnosih.
Razprava je bila namenjena izmenjavi mnenj in pogledov na aktualne družbene razmere. Srečanje smo zaključili s pogostitvijo restavracije Kunst in Vinske kleti Krško.
Srecanjezkarlomgrzanom

pomagamo

100tka

Sponzorji

Statistika obiskov

Zadetki pogledov prispevkov
34635